Juwelen op maat

Je wil een juweel voor een bijzonder moment, als herinnering of als geschenk voor iemand anders of voor jezelf. Samen bekijken we wat jij wil en wat ik voor jou kan maken.
Eén ding is zeker: het wordt een juweel dat jou perfect past!
Laat je inspireren door de foto’s en volg me op Facebook of Instagram!

 

Een juweel met een verhaal

Een juweel op maat begint met een gesprek. Want zwijgen is zilver, maar spreken is goud (of is het net omgekeerd?).
Jij vertelt, ik luister en doe voorstellen. Zo krijgen we samen een beeld van wat jij wil.
Op basis van dit gesprek maak ik een schets of proefmodel. Vind je het goed, dan ga ik creëren.
De juwelen die ik maak, ontstaan soms vanuit een heel persoonlijk verhaal van afscheid of graag zien.
Tijdens de creatie voel ik me erg betrokken. Ik ben pas tevreden als jij gelukkig bent met het juweel

 

Technieken en materialen

Om mijn juwelen nog beter op maat te kunnen maken, blijf ik me verder verdiepen in andere technieken van het edelsmeden en school ik me regelmatig bij. De “verloren wastechniek” is nog een techniek van de Egyptenaren. Deze maakt het mogelijk juwelen nog fijner te modelleren. Omdat ik daarbij vertrek van een wassen model van het juweel. Met filigrain – fijne zilverdraad en grein (bolletjes) – kan ik erg fijne en sierlijke details maken. Of Keum-boo (vrij vertaald: “vastgezet goud”), een Koreaanse verguldingstechniek.  Bij deze techniek wordt er 24ct goud  op een onderliggend (fijn) zilveren oppervlak aangebracht wat een prachtig duurzaam resultaat geeft tussen het goud en het zilver.

Afhankelijk van jouw wensen, zet ik de beste technieken in. Sommige technieken – zoals graveren of (half-)edelstenen inzetten – vragen een specifieke kennis en vaardigheid. Deze besteed ik uit aan mijn collega-specialisten.

 

Zilver: een waaier van mogelijkheden

De mogelijkheden van zilver zijn eindeloos! Je kan het ruw laten of laten opschuren en polijsten. Je kan er een edelsteen in verwerken. Heb je graag een extra glans- en beschermlaagje op je zilveren juweel? Dan is rhodineren mogelijk: een flinterdun laagje rhodium beschermt het dan tegen oxidatie en krasjes.
Bij een zilveren juweel met een legering van 925/1000 (meer info bij sie-RAAD) kan je kiezen voor vermeille. Dan leg ik over je zilveren juweel een goudlaagje in geel of rosé. Vermeille voldoet aan bepaalde technische vereisten (qua dikte en legering) en is niet hetzelfde als vergulden, vergulden kan ook op een ander basismateriaal.
Of heb je je hele juweel liever in goud (geel of rosé) dan in zilver? Vraag maar. We bekijken samen de mogelijkheden.

 

Schoonheid en betaalbaarheid

De prijs van je juweel hangt natuurlijk af van de materialen, technieken en mijn tijd. Zodra we tot een akkoord komen, bezorg ik je een kostenberekening. Wat jij betaalt als je je juweel in handen krijgt, zal niet meer zijn dan dit bedrag. Tenzij je natuurlijk in de loop van de creatie wijzigingen wil aan het oorspronkelijke ontwerp.
Ik bewaak ook altijd het evenwicht tussen schoonheid en betaalbaarheid. Sommige onderdelen maken (bijv. een draadketting of een slotje) zijn zo arbeidsintensief om te maken dat ik ze liever aankoop. Zo kan ik me focussen op de essentie van het juweel. Want het is daarover dat jij complimentjes zal krijgen!

Heb je volgende week een juweel nodig? Dan vind je misschien je zin in mijn collectie van fantasiejuwelen en zilveren juwelen of edelstaal. Wil je een juweel op maat? Contacteer me dan tijdig, want ik geef elke stap van het proces graag de nodige aandacht en zorg. Je kan je laten inspireren door de foto’s.

Wil je weten of ik ook voor jou kan ontwerpen? Wil je eens praten over mijn prijs en mijn aanpak? Wil je iets vragen of meer informatie?